Trädgård

Trädgård
Trädgård
Trädgård

 

BESÖK BOLOGNAS HEMLIGA TRÄDGÅRDAR 21-23/5

Bologna är en stad som tack vare sin mat och sin medeltida arkitektur länge varit ett renommerat turistmål. Vad få känner till är att staden sitter på en hemlig skatt. Gömda bakom de vackra 1600-talspalatsen finns svindlande vackra trädgårdar som vårdas minutiöst av sina värdar. En gång om året, under ett par dagar i maj, öppnas dessa små gröna pärlor för allmänheten.

Följ med på en rundvandring igenom staden och på kullarna runt omkring. Upptäck bl.a. en unik rosenträdgård med tusentals rosor av olika slag, en annan där växterna och blommorna varvas med en konst och utsmyckning för en helhetsupplevelse av färger och dofter.

Dag 1 torsdag: Ni landar i Bologna torsdag den 21 maj kl 10.00. Hämtning på flygplatsen i Bologna med buss och avfärd till hotellet eller B&B. Därefter guidad tur i den medeltida stadskärnan med avslutande delikatessmiddag på restaurang. Bologna kallas i Italien för La Grassa, ’Den Feta’ på grund av alla kulinariska läckerheterna som härstammar härifrån.

Dag 2 fredag: Rundvandring i staden med besök på de privata trädgårdarna. Guidningen sker på svenska. Under heldagsturen besöker vi även en privat rosenträdgård på kullarna i stadens utkant. Middag på kvällen på en utvald restaurang i staden.

Dag 3 lördag: På förmiddagen avfärd till byn Loiano för ett besök på den privata trädgården ”i giardini del Casoncello”, samt avsmakning av de lokala matprodukterna. Lördag em ledig tid för att gå på den stora marknaden mitt i centrum, handla i affärerna eller bara sitta ute på de ett av de stiliga caféerna. Transfer till flygplatsen och hemresa.

 

Deltagare: max 20 personer.

Pris: 6500 kronor /person.


I priset ingår: Boende i dubbelrum på B & B eller pensionat, busstransporter, måltider (ej dryck), passerkort till evenemanget och entré till trädgårdarna i Casoncello (med guidad tur och aperitif i trädgården), guidad tur i Bologna och tolkning under besök i trädgårdarna.

Obs ej flyg! Tips flyg med SAS: Arlanda – Bologna 2760 kronor.

Kontaktperson: Monica Gandini