Världsutställning EXPO 2015 i Milano + mat och vinprovning.

EXPO världsutställning i Milano + mat och vinprovnig
EXPO världsutställning i Milano + mat och vinprovnig
EXPO världsutställning i Milano + mat och vinprovnig

 3 DAGAR från 1/5-31/10

 * Datum för resor tors-sönd eller skräddarsys enligt önskemål

Kombinera ett besök på världsutställningen i Milano med en rundtur i närliggande Bergamo vars medeltida stadskärna (Cittá Alta) erbjuder en spännande historisk upplevelse samt utsikt över milsvida Po-slätten åt syd och Alperna mot nord.

Dag 1, Landning på flygplasten i Bergamo (cirka 40 km nordost från Milano). Hämtning på flygplatsen och färd med privat buss till Bergamo. Incheckning på Bed & Breakfast eller pensionat.


Dag 2, Färd med privat buss till Milano. Heldag på Expo 2015.
På kvällen tillbaka till Bergamo för middag på utsökt restaurang i Bergamos gamla stadsdel.


Dag 3 Guidad rundvandring på svenska i Città Alta, medeltidsborgen som ligger på en höjd omringad av murar byggda då staden var en del av Venedigs kungadöme på 1500-talet. Cittá Alta (den höga staden) nås från Bergamos modernare del via en bergbana.
 På eftermiddagen vidare färd till en bergsby cirka 40 minuter från Bergamo. Vinprovning på känd vingård samt middag på restaurang.

Dag 4 Förmiddagen: smakprovning av norra Italiens smakrikaste ost och charkuteriprodukter (tolkas till svenska). Möjlighet att handla ostar och andra delikatesser.

På eftermiddagen avfärd till närliggande flygplatsen för hemresa.

Deltagare: max 20 personer

Pris: 6500 kronor /person


I priset ingår: transporter, guidning, tolkning, boende, måltider (ej drycker), studiebesök. Boende i dubbelrum på B & B eller pensionat, måltider (ej dryck), passerkort till evenemanget och tolkning under besök på Expo och guidning för övriga aktiviteter. Exkl inträde till EXPO 300 kronor och lunch.
Obs ej flyg! Tips Ryanair  Skavsta till Milano-Bergamo 

 Kontaktperson: Monica Gandini