160615 058 (kopia)Kunnskapsdepartementet

Ms. Gandini made our trip a very enjoyable and interesting event. Her knowledge on the history of Bologna with surroundings is impressive, and she has a very engaging and humoristic way of telling stories about the different landmarks. Her suggestion of trips was very well met by our group, and we have to mention the trip to the parmesan cheese fattoria especially, very interesting to see how the cheese is produced topped with a heavenly lunch with local delicacies and an opportunity to buy local products like cheese, ham, balsamico oil and wine. Ms. Gandini’s open and friendly personality was an extra bonus. We can recommend her full-heartedly to anyone who wants interesting and enjoyable guiding in the district of Emilia-Romagna!

Juni 2015 reiste Barnehageavdelingen ved det norske Kunnskapsdepartement på studietur til Reggio Emilia. Monica Gandini var vår koordinator, guide og tolk og sørget for alt det praktiske for vår reise og ikke minst booket middag på utsøkte restauranter. Det har vært en glede å samarbeide med Monika, hun ordner alt profesjonelt og godt og er i tillegg en svært kunnskapsrik, en formidler av rang og en  svært hyggelig og omtenksom guide og tolk. Vi kan gi henne våre beste anbefalinger.

Referenser

Fylkesmannen i Oppland, oktober 2015

Utdrag ur ett mail:

en fantastisk flott tur og et supert opplegg! ALLE er så fornøyd. Du har gjort grundig forarbeid, alt var tilrettelagt og klart når vi kom. Samtidig som du var lydhør og serviceinnstilt hele veien. Kunnskapsrik, blid og hyggelig. Vi følte oss godt ivaretatt, og fylkesmannen i Oppland kan trygt anbefale Monica som reiseplanlegger og reiseleder.

Inger Kolstad
Seniorrådgiver, Oppvekst- og utdanningsavdelingen
Fylkesmannen i Oppland

Referenser

I mars 2013 koordinerade Monica Gandini i samarbete med Svenska institutet ett större evenemang på biblioteket Sala Borsa i Bologna kopplat till jämställdhetsfrågor med svenska och italienska deltagare. Monica tog stort ansvar för helheten med alltifrån samordning av utställning, kontakt med lokala samarbetsparter, catering och logistik. Hon fungerade också som en oumbärlig tolk under planering och genomförande. Alla de olika delarna i evenemanget skötte Monika med stor erfarenhet, lugn och trevligt bemötande. Det var tryggt att sitta i Stockholm och se hur alla bitar föll på plats i Bologna tack vare Monica.

Sylvia Augustinsson, Svenska Institutet

Referenser

Under en vecka hösten 2008 besökte jag som ledamot av Sveriges Riksdag Emilia Romagna-regionen i norra Italien; bland annat Bologna, Bergamo och Reggio Emilia. Resan innehöll besök och samtal inom främst två olika områden;
* Regionens blomstrande företagande med dess starka industritradition som gör att många små och medelstora företag kan hitta former för att konkurrera på världsmarknaden.
* Reggio Emilia-pedagogiken som bygger på en stark tro på att genom att bekräfta barns individualitet och rättigheter så kan samhällets förändras i en mer demokratisk riktning.
Inom dessa vitt skilda områden var Monica Gandinis uppdrag i första hand att tolka från italienska till svenska under mycket varierande möten, besök och konferenser. Monica tog för min räkning även kontakt med och arrangerade möten med företag, företagarförbund, kooperationer och arbetsgivarorganisationer. Vid en hastigt påkommet telefonkonferens med deltagare i Sverige visade hon stor flexibilitet och ordnade ett ostört rum där jag kunde genomföra konferensen i lugn och ro. Monica är föredömligt professionell, ambitiös och därutöver serviceinriktad på ett utomordentligt sätt. Jag rekommenderar henne verkligen varmt.

Agneta Berliner- fd riksdagskvinna

Varberga Förskolor i Örebro

Tack Monica för ett fantastiskt upplägg av vår resa till Italien och Reggio Emilia i april 2013. Vi var tre ateljéristor och en pedagogista som åkte och programmet var skräddarsytt efter våra specifika önskemål.
Vi startade resan med ett besök på Remida i Bologna. Ett otroligt inspirerande besök som gav oss många tankar och idéer om vårt arbete med återbruksmaterial. Sedan bar det av till Reggio Emilia. Där besökte vi två ateljéristor och fick ta del utav deras arbete direkt i barngrupp. Det kändes unikt att få ta del utav ateljéristornas arbete tillsammans med barnen. Efteråt dukade de fantastiska kokerskorna upp en underbar måltid som vi åt tillsammans med ateljéristorna. Vi kunde då ställa alla våra frågor och reflektera tillsammans över ateljéristans roll. Vi besökte även Loris Malaguzzi centret och laborerade i deras ljus ateljé och digitala ateljé. 
Monica är en behaglig, trevlig person och en fantastik guide och tolk. Hon har stor kunskap om regionens historia och Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Hon vet vilka butiker som har den bästa osten och skinkorna, vilket torg som har marknad. Vi åkte till och med till Max Mara outlet. På hennes rekommenderade restauranger fick vi den bästa och godaste maten. 
Monica är den perfekta guiden för ert besök i Reggio Emilia.

Anna Eklöf, Lotta Schortz, Evis Magnusson, Karin Eriksson Torén
Tack Monica för ett fantastiskt upplägg av vår resa till Italien och Reggio Emilia i april 2013. Vi var tre ateljéristor och en pedagogista som åkte och programmet var skräddarsytt efter våra specifika önskemål. Vi startade resan med ett besök på Remida i Bologna. Ett otroligt inspirerande besök som gav oss många tankar och idéer om vårt arbete med återbruksmaterial. Sedan bar det av till Reggio Emilia. Där besökte vi två ateljéristor och fick ta del utav deras arbete direkt i barngrupp. Det kändes unikt att få ta del utav ateljéristornas arbete tillsammans med barnen. Efteråt dukade de fantastiska kokerskorna upp en underbar måltid som vi åt tillsammans med ateljéristorna. Vi kunde då ställa alla våra frågor och reflektera tillsammans över ateljéristans roll. Vi besökte även Loris Malaguzzi centret och laborerade i deras ljus ateljé och digitala ateljé. Monica är en behaglig, trevlig person och en fantastik guide och tolk. Hon har stor kunskap om regionens historia och Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Hon vet vilka butiker som har den bästa osten och skinkorna, vilket torg som har marknad. Vi åkte till och med till Max Mara outlet. På hennes rekommenderade restauranger fick vi den bästa och godaste maten. Monica är den perfekta guiden för ert besök i Reggio Emilia. Anna Eklöf, Lotta Schortz, Evis Magnusson, Karin Eriksson Torén

Bokslukaren bokhandel, Stockholm

Med sin outsinliga historiekunskap och sprudlande entusiasm leder Monica Gandini oss runt i Bologna och vi upptäcker staden ur ett helt nytt perspektiv. Med  Bolognas historia och förflutna som bas, målad med lätt hand av Monica, betraktar vi den vackra staden med nya förundrade ögon. Vi blir serverade information och spännande anekdoter som inga guideböcker i världen kan förmedla.
Vi promenerar i behaglig takt mellan platserna och häpnar över Monicas enorma kunnande. Just när vi börjar bli lite törstiga och sugna på något har Monica planerat in ett besök på den äldsta Osterian i Bologna. Den har sett likadan ut i hundratals år och det är en sällsam och nästan overklig upplevelse att sitta där med ett glas vin, ostar och plock som Monica trollat fram ur sin väska! . Klichén "att känna historiens vingslag" får plötsligt en helt relevant betydelse."

Ebba Billgren Bokslukaren
Med sin outsinliga historiekunskap och sprudlande entusiasm leder Monica Gandini oss runt i Bologna och vi upptäcker staden ur ett helt nytt perspektiv. Med Bolognas historia och förflutna som bas, målad med lätt hand av Monica, betraktar vi den vackra staden med nya förundrade ögon. Vi blir serverade information och spännande anekdoter som inga guideböcker i världen kan förmedla. Vi promenerar i behaglig takt mellan platserna och häpnar över Monicas enorma kunnande. Just när vi börjar bli lite törstiga och sugna på något har Monica planerat in ett besök på den äldsta Osterian i Bologna. Den har sett likadan ut i hundratals år och det är en sällsam och nästan overklig upplevelse att sitta där med ett glas vin, ostar och plock som Monica trollat fram ur sin väska! . Klichén ”att känna historiens vingslag” får plötsligt en helt relevant betydelse.” Ebba Billgren Bokslukaren

Structor FM projektutveckling

Monica Gandini var researrangör, guide och tolk åt oss under vår studieresa till Bologna-Modena-Reggio Emilia för att besöka diverse infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt. Vi berättade om våra krav och önskemål och hon gjorde ett väldigt fint och gediget program som var skräddarsytt åt oss.

Monica hjälpte oss att anordna besök hos olika byggprojekt och vi fick där möjlighet att träffa arkitekter, ingenjörer eller övriga ansvariga projektledare. Att ha en tolk som kan svenska var otroligt värdefullt och vi kunde på så vis få reda på mer om projekten och hur processen har löpt. 

Hon bokade restauranger åt oss och vi fick äta fantastisk genuin italiensk mat, på både enkla rustika ställen och mer eleganta restauranger. Monica arrangerade även så att vi fick besöka producenter av parmesan, balsamvinäger och italienska charkuterier, vilket var mycket uppskattade besök. Vi är supernöjda med vår Italienresa och ger Monica högsta betyg.


Hannah Wengberg
Structor FM Projektutveckling
Monica Gandini var researrangör, guide och tolk åt oss under vår studieresa till Bologna-Modena-Reggio Emilia för att besöka diverse infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt. Vi berättade om våra krav och önskemål och hon gjorde ett väldigt fint och gediget program som var skräddarsytt åt oss. Monica hjälpte oss att anordna besök hos olika byggprojekt och vi fick där möjlighet att träffa arkitekter, ingenjörer eller övriga ansvariga projektledare. Att ha en tolk som kan svenska var otroligt värdefullt och vi kunde på så vis få reda på mer om projekten och hur processen har löpt. Hon bokade restauranger åt oss och vi fick äta fantastisk genuin italiensk mat, på både enkla rustika ställen och mer eleganta restauranger. Monica arrangerade även så att vi fick besöka producenter av parmesan, balsamvinäger och italienska charkuterier, vilket var mycket uppskattade besök. Vi är supernöjda med vår Italienresa och ger Monica högsta betyg. Hannah Wengberg Structor FM Projektutveckling

Dokufant, Kreakom - Umeå

Under flera år har jag anlitat Gandini Guiding vid studieresor till Norra Italien.
Önskemålen från min sida är att deltagarna vid dessa resor som bl a är pedagoger, chefer, politiker, designers och arkitekter skall få nya intryck, kunskaper och perspektiv på den sin egen profession men att vi också på dessa resor skall få uppleva norra Italiens fantastiska kultur, natur, mat och shopping. Monica Gandini organiserar alltid synnerligen intressanta, aktuella och spännande program vid resorna. Jag kan varmt rekommendera Gandini Guiding om ni planerar en resa till Norra Italien tillsammans med kollegorna på jobbet eller tillsammans med vänner eller varför inte tillsammans med släktingar. Just nu ser jag fram emot att genomföra en resa i samarbete med  Gandini Guiding under våren 2014 med fokus på traditionellt och fritt Broderi.

Karin Engström
Dokufant, Kreakom c/o Uminova Innovation Umeå
Under flera år har jag anlitat Gandini Guiding vid studieresor till Norra Italien. Önskemålen från min sida är att deltagarna vid dessa resor som bl a är pedagoger, chefer, politiker, designers och arkitekter skall få nya intryck, kunskaper och perspektiv på den sin egen profession men att vi också på dessa resor skall få uppleva norra Italiens fantastiska kultur, natur, mat och shopping. Monica Gandini organiserar alltid synnerligen intressanta, aktuella och spännande program vid resorna. Jag kan varmt rekommendera Gandini Guiding om ni planerar en resa till Norra Italien tillsammans med kollegorna på jobbet eller tillsammans med vänner eller varför inte tillsammans med släktingar. Just nu ser jag fram emot att genomföra en resa i samarbete med Gandini Guiding under våren 2014 med fokus på traditionellt och fritt Broderi. Karin Engström Dokufant, Kreakom c/o Uminova Innovation Umeå

Mid-Norway European Office

Jeg har skrevet noen ord om turen vår under. Du står selvsagt fritt til å bruke det du vil. Sender også med noen bilder, håper de kan være til nytte. Jeg har plukket ut bilder du er med på, om du vil ha noen andre er det bare å si ifra.

Våren 2013 var Mid-Norway European Office på studietur for å lære mer om Emilia Romagnas deltakelse i Smart Specialisation og om regionens historie og tradisjoner. Vi ble tipset om Monica Gandini, og kontaktet henne. Hun hjalp oss med booking av møter, transport og program, samtidig som hun er en fantastisk guide! Monica kan imponerende mye om Bolognas historie og videreformidler dette på en underholdene og engasjerende måte. Mye informasjon og historie var fint balansert med morsomme fortellinger og «funfact». Det var virkelig en opplevelse å bli kjent med Bologna og området rundt gjennom Monica. Vi besøke et pastamakeri(?), en parmesanfabrikk, en vingård og fikk oppleve gamlebyens sjarmerende bygninger og tradisjonsrike serveringssted. Man følte seg som en del av kulturen, og det var gøy å få det formidlet på vårt eget språk.
Vi ved Mid-Norway European Office kan på det sterkeste anbefale Monica Gandini som guide i Bologna og benytter henne gjerne igjen ved en senere anledning.
 Beste hilsner, Ida :)
Jeg har skrevet noen ord om turen vår under. Du står selvsagt fritt til å bruke det du vil. Sender også med noen bilder, håper de kan være til nytte. Jeg har plukket ut bilder du er med på, om du vil ha noen andre er det bare å si ifra. Våren 2013 var Mid-Norway European Office på studietur for å lære mer om Emilia Romagnas deltakelse i Smart Specialisation og om regionens historie og tradisjoner. Vi ble tipset om Monica Gandini, og kontaktet henne. Hun hjalp oss med booking av møter, transport og program, samtidig som hun er en fantastisk guide! Monica kan imponerende mye om Bolognas historie og videreformidler dette på en underholdene og engasjerende måte. Mye informasjon og historie var fint balansert med morsomme fortellinger og «funfact». Det var virkelig en opplevelse å bli kjent med Bologna og området rundt gjennom Monica. Vi besøke et pastamakeri(?), en parmesanfabrikk, en vingård og fikk oppleve gamlebyens sjarmerende bygninger og tradisjonsrike serveringssted. Man følte seg som en del av kulturen, og det var gøy å få det formidlet på vårt eget språk. Vi ved Mid-Norway European Office kan på det sterkeste anbefale Monica Gandini som guide i Bologna og benytter henne gjerne igjen ved en senere anledning. Beste hilsner, Ida 🙂

Kompetensbyrån - Dalarna

Vilken tur att vi har haft!

Genom tidigare kollegor kom jag i kontakt med Monica Gandini – ett riktigt lyckokast.
I Dalarna driver vi projektet Kompetensbyrån för sociala företag. I projektet finns en transnationell del som innebär erfarenhetsutbyte med verksamheter i Italien. För att genomföra detta är det nödvändigt att ha en kontakt som på plats kan vara projektets förlängda arm. Det har Monica verkligen varit.

Vi har haft stort stöd i Monica som varit behjälplig med att fixa studiebesök och varit vår guide och tolk under de två tillfällen vi genomfört studieresor. Monica har bidragit till att våra besök har fungerat till hundra procent och gett oss värdefull kunskap till nytta för vårt arbete i projektet.
Stort TACK för ditt engagemang, din kunskap och ditt professionella bemötande!

Bibbi Westhed
Projektledare Kompetensbyrån för sociala företag
Vilken tur att vi har haft! Genom tidigare kollegor kom jag i kontakt med Monica Gandini – ett riktigt lyckokast. I Dalarna driver vi projektet Kompetensbyrån för sociala företag. I projektet finns en transnationell del som innebär erfarenhetsutbyte med verksamheter i Italien. För att genomföra detta är det nödvändigt att ha en kontakt som på plats kan vara projektets förlängda arm. Det har Monica verkligen varit. Vi har haft stort stöd i Monica som varit behjälplig med att fixa studiebesök och varit vår guide och tolk under de två tillfällen vi genomfört studieresor. Monica har bidragit till att våra besök har fungerat till hundra procent och gett oss värdefull kunskap till nytta för vårt arbete i projektet. Stort TACK för ditt engagemang, din kunskap och ditt professionella bemötande! Bibbi Westhed Projektledare Kompetensbyrån för sociala företag