Slow Tourism

Slow Tourism
Slow Tourism
Slow Tourism

 

VANDRA I LIGURIEN

 3 dagar från 1-30/6 och 1/9-31/10

 Datum för resor tors-sönd eller skräddarsys enligt önskemål.

Vandra i Ligurien, en region där hav och berg möts. Vandringslederna följer kustlinjen där slingrande leder med spektakulära utsikter följs av skönt svalkande bad.  Odlade olivlundar varvas med vild medelhavsnatur. Längs vägen ligger byarna tätt och tävlar med varandra i att erbjuda den vackraste inramningen och det bästa av den liguriska maten. Vi sitter i solen, vid hamnen eller på torget, njuter av den blåa himlen och smakar på focaccia, pesto, fiskrättter och Colli di Luni vittvin. 

Övernattning sker i den medeltida byn Montemarcello som har utnämnts till en av Italiens vackraste byar och befinner sig i ett naturreservat. Från Montemarcello kan man skåda Mare Ligure, floden Magra och även alpkedjan Apuane, känd för den berömda vita marmorn i Carrara. Strax utanför byn finns en privat trädgård som utgör ett unikt exempel på Land Art, en samling moderna konstverk utsmyckar utomhusmiljön.

 

 

Pris: 6000 kronor /person. I priset ingår: transporter, guiding, tolkning, boende, måltider (ej dryck). Boende i dubbelrum på B & B.

Flygresa: Ingår ej i priset.Tips med Ryanair från Skavsta till Pisa. Från Pisa är det ca 1 timmes bilfärd.

Kontaktperson: Monica Gandini

Höjdpunkter
Dopp från klipporna i byn Bocca di Magra.
Pasta alle vongole med utsikt över havet i Fiascherino.
Färsk focaccia med olivolja och rosmarin i Tellaro.
Aperitif i hamnen i Lericibukten.